divendres, 30 de març del 2012

Article publicat a Manresainfo

Reforma No – Vaga Si

Clica aquí pre veure la web
Aquesta és la meva aposta per aquest dijous. M'intento explicar. No crec en la Reforma Laboral que ens vol imposar el govern del Partit Popular, sense cap intenció de canviar ni una coma, tot i l'avís rebut per Rajoy després dels resultats de les eleccions andaluses. No crec en aquest mètode de reactivació de l'economia i de lluita contra l'atur. Perquè, qualsevol de nosaltres, crec que entendrà que una reforma que vulgui afavorir la contractació hauria d'introduir mecanismes per ajudar les empreses a contractar. Per contra, el que marca aquesta reforma és la incentivació de l'acomiadament facilitant als empresaris que puguin desfer-se de personal amb menors indemnitzacions als treballadors i treballadores.

Es llegeixi per on es llegeixi, aquest és el resum de poques línies que es pot fer de la reforma laboral. Històricament, la classe treballadora ha estat sempre la més nombrosa en la societat i sempre la que més problemes ha hagut de superar per sobreviure. Durant els anys de bonança econòmica, els treballadors mantenien el seu lloc de treball i els seus sous amb alguns incentius, però cap d'ells va tenir accés a cap gran riquesa personal. En canvi, moltes de les empreses, i per tant, els seus màxims responsables, sí que s'enriquien amb quantitats increïbles, astronòmiques. Aquests propietaris no van tenir la visió de futur necessària per invertir el benefici obtingut en les pròpies empreses i van preferir tirar pel camí fàcil de seguir enriquint-se personalment. Ara, els treballadors pateixen les conseqüències d'aquell enriquiment desmesurat. Ara són els treballadors als qui els toca rebre (sempre els toca als mateixos), perdre la feina, i pagar els plats trencats de la mala gestió dels seus empresaris.

Perquè els treballadors no tenen la culpa de les moltes gestions inadequades dels seus empresaris, SI dono suport a la Vaga General d'aquest dijous, 29 de Març. Els treballadors i les treballadores han de demostrar la seva força, que són la majoria social i que pel benefici d'uns pocs, no es pot posar en perill la supervivència de la classe treballadora.

Aquesta vaga arriba en un moment difícil per a molts treballadors que no poden prescindir d'un dia de sou/feina per manifestar la seva opinió, però, aquests que creuen que el seu lloc de treball serà més inestable si fan vaga, haurien de reflexionar, per contra, que si la Reforma Laboral és imposada finalment pels populars, el seu lloc de treball té les mateixes possibilitats o més de desaparèixer, de la mateixa manera que també es volatilitzaran molts dels seus drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada