dimarts, 15 de febrer del 2011

Dues pel·lícules més

Aprofitant el meu constipat d'aquests darrers dies. Vaig contractar el servei PREMIUM de la web: www.filmin.com Pels coneixedors d'Spotify, podríem trobar-li moltes similituds. Però la diferència més important és que aquesta pàgina web, en comptes de vendre música, ven pel·lícules. Ah i és legal!!! Dons per 15 euros al mes pots gaudir de totes les pel·lícules que tenen (13 d'Almodòvar, Petit indi, alguna de Coixet...) moltes d'elles són força independents i gens comercials i, aquesta, és la gràcia de la pàgina web.

Doncs bé, després de fer-lis una mica de publicitat a aquests barcelonins us diré que vaig veure tres de les pel·lícules del catàleg. Em quedaré amb dues. Elisa K i Petit Indi. Ambdues catalanes i ambdues molt bones. 

Elisa K
Elisa farà onze anys a l'estiu i el seu pare la porta a la comunió de la seva cosina. Els pares estan separats, i els caps de setmana els passarà amb el pare i els amics del pare. Amb un dels amics del pare passarà una cosa horrible on la Elisa plorarà. L'amic del pare li prometrà una polsera de plata si para de plorar. Des d'aquell moment, l'Elisa viurà traumatitzada per l'amic del pare i la seva vida canviarà moltíssim. En fer-se gran i anar a la universitat, l'Elisa recordarà allò que l'amic del pare li va fer i ho explicarà. 
La pel·lícula, com podeu veure, narra la violació de l'Elisa als deu anys. Aquest fet l'explica molt bé a la pel·lícula i demostra el poder dels films per fer adonar a la gent del que passa.Una pel·lícula trista, sense dubte, però alhora et fa veure situacions que no t'imaginaries mai.

Petit indi
La pel·lícula explica la història d'un noi que té la mare a la presó i viu en la pobresa. Treballa en una fàbrica i no tenen diners per pagar el lloguer del pis. La seva vida sobreviu gràcies als ocells que té amb els que guanya nombrosos concursos.
Aquesta pel·lícula et fa veure la vida dels adolescents sense recursos i et fa pensar en la situació que viuen i les sortides que tenen. Tot i que l'Arnau (el protagonista) veurà una sortida en els ocells cantaires.

Molt recomanables les dues!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada