dimarts, 20 de desembre del 2011

Del #CongresPSC al #NouPSC

Aquest cap de setmana, com ja sabreu, hem celebrat el XII Congrés del PSC. En aquest article vull fer la meva valoració personal sobre el que ha esdevingut aquest esdeveniment i sobre el que vindrà en un futur.
Personalment, vaig sortir satisfet del Congrés del PSC. Vaig veure com unes noves cares i un nou projecte es cuinaven en aquest Congrés i he vist l'esperit de canvi i de renovació que ens feia falta. Dels que marxen, vaig veure un esperit d'autocrítica que em va semblar molt correcte. Els i les socialistes sabíem que les coses no havien anat bé i així ho vam fer saber.
El dissabte, vam escollir un nou Primer Secretari, en Pere Navarro, va ser escollit de la millor manera possible, mitjançant un vot secret i separat de la resta d'executiva. En aquesta elecció i va haver una segona candidatura, la de Joan Ignasi Elena. Aquest fet va ser molt important ja que els delegats i delegades van poder triar entre dues candidatures. El diumenge, en Pere Navarro va proposar una nova Comissió Executiva en la que s'hi pot veure una certa renovació. Gran part dels secretaris nacionals són nous i els que estaven en llocs de responsabilitat han estat canviats. La Comissió Executiva va ser avalada per un gran nombre de delegats, també en votació secreta. En aquesta executiva, trobem el nom de Joan Canongia, el nostre primer secretari de la Federació de Bages, Berguedà i Solsonès que tindrà la responsabilitat de ser el Secretari d'Implantació Territorial. D'altra banda, destacar la gran participació que ha tingut la Joventut Socialista de Catalunya en el curs del Congrés. Sobretot amb l'elecció de tres membres de la JSC en la nova Executiva. La companya Aroa Arauzo, la Jordina Freixanet i en Javi López com a membre nat. A part de l'excel·lent resultat de la JSC a l'Executiva, trobem una resolució important en la que els militants de la JSC podran tenir veu i vot en tots els Congressos del PSC amb un 2% dels delegats i un mínim d’entre 5 i 15 delegats en tots els Congressos de Federació de tot el territori català. Aquesta ha estat una gran consecució de la JSC en aquest Congrés.
Després de totes les notícies que ja haureu vist en els mitjans de comunicació, m'agradaria destacar una de les millors coses que pots trobar en el Congrés. Les amistats de tota Catalunya que tenen la mateixa ideologia política que tu. Moltes amistats que tan sols ens trobem en esdeveniments d'aquesta magnitud i que ens vam poder tornar a retrobar. Va ser un dels millors moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada