dimarts, 11 d’octubre del 2011

Alerta! Augmenta la falta de respecte...

Preferiria no publicar articles com aquest, senyal que la nostra societat aniria millor. I és que la crítica que faré avui vol ser alguna cosa més que una crítica. Vol ser una reflexió per tots aquells que algun dia han pogut pensar com Albert Pericas, regidor de PxC a l'Ajuntament de Manresa. Per posar-vos en antecedents, el regidor de PxC va fer unes declaracions en el seu Facebook sobre la mort d'un magrebí en les instal·lacions d'Althaia. El jove va morir després d'un intent de suïcidi i després d'un mes en coma.
Per la mort d'aquest jove, Albert Pericas només hi veia avantatges, segons ell: <seamos realistas y en resumidas cuentas, es un gasto menos para el Erario público>. Després d'aquestes declaracions i de la conseqüent falta de disculpes per part del seu partit i de la seva persona, només ens queda denunciar públicament els fets i fer tots junts una reflexió profunda sobre el que està passant. Almenys en la nostra ciutat, Manresa, 2000 persones van confiar el seu vot a persones com Albert Pericas que demostren una falta de respecte molt gran davant la resta de la societat. No vull jugar el seu joc, no m'agrada faltar el respecte d'aquesta manera tan “heavy”, però els seus electors haurien de fer un plantejament i deixar de confiar en gent que té unes actituds impròpies. Només espero que els i les manresanes denunciïn aquests tipus d'actes i agressions a l'estabilitat social del nostre municipi. Només si tots confiem en el respecte a totes les persones que conviuen en la nostra societat, podrem viure millor i jo m'estalviaré de fer articles com aquest.

3 comentaris:

  1. Interesant, no sabia que tenies blog. Soc la Sílvia Roses x)

    ResponElimina
  2. Gràcies per visitar-lo Silvia!! =)

    ResponElimina
  3. Eis gonzi, sóc en Jordi del flickr. Què tal? Espero que tot bé! Ja et vaig dir que en la mesura de lo possible et vaig seguint. Respecte a aquest tema, això del racisme és algo complex, perquè permet molta demagogia política i hipocresia personal. Jo ha arribat un punt en que segurament i si hem de ser "políticament correctes" se'm consideraria racista i m'explicaré:

    Jo crec que tothom es mereix un tracte humà i tenir les mateixes possibilitats, però siguem clars, vam arribar a un punt en que veïns que econòmicament anaven justets s'han tingut que hipotecar o potser els fills no han pogut anar a una escola concertada perquè costava masses calers mentres veien que a la classe del costat entraven moros i gitanos que a més el 90% d'aquests ni escoltaven a classe ni tenien la intenció de deixar escoltar. Aquestes families d'inmigrants no pagaven ni un duro i les dietes alimentaries escolars entraven en tot això...

    I no els culpo a ells, penso que és humà demanar el màxim (nosaltres ho fem per aconseguir ofertes en equips fotogràfics o per altres tipus de coses) però carai, realment durant aquests anys ha donat la sensació que s'han oblidat les families que fa ja anys que paguen els seus impostos, que treballen i consumeixen productes d'aquest país (és a dir, que el sou íntegrament que cobren no marxa a països extrangers)per atendre a la gran quantitat d'inmigració (opino que desproporcionada)amb uns diners que han proporcionat les families a les que feiem referencia abans...

    Actituds com la d'aquest polític les trobo despreciables, perquè la història està plena de moments en que per exaltar els falsos sentiments de patriotisme en contra de grups ètnics determinats, es van arribar a fer actes salvatges i inhumans (el genocidi que van cometre els nazis per exemple).

    Els extrems sempre són dolents, tan el que suposa aquest senyor, com el que seria el fet de regalar el que per altres ha suposat tota una vida aconseguir. Però no culpem a les 2000 persones d'haver votat a aquest individu, sinó que preguntem-nos el perquè han arribat a fer una cosa així, escoltem-los i trobem una solució intermitja.

    En fi, és complex i ja m'he enrollat massa, no sé si m'he explicat massa bé.

    ResponElimina